Overslaan en naar de inhoud gaan
Premiezoekrobot voor

Energiepremies in Vlaanderen

Subsidies detail

Premie 2021: Premie van de netbeheerder voor de plaatsing van een warmtepomp in bestaande woningen en recente nieuwbouwwoningen

(Distributienetbeheerder) Bewaar bij uw favorieten

Gehistoreerd
  • Warmtepomp - warmtepompboiler
Premie 2021: Geothermische warmtepomp A++ label 4000 EUR. Lucht-waterwarmtepomp A+ label 1500 EUR. Hybride lucht-waterwarmtepomp A+ label 800 EUR. Lucht-luchtwarmtepomp A+ label 300 EUR telkens per woning of wooneenheid en telkens max 40% factuur. Eindfactuur vanaf 1/1/2021. Bij klanten met uitsluitend nachttarief die hun elektrische weerstandsverwarming volledig vervangen, wordt de premie voor warmtepompen vermenigvuldigd met 2,4 (max. 50% factuur). Bij klanten met uitsluitend nachttarief die hun elektrische weerstandsverwarming NIET volledig vervangen, wordt de premie voor warmtepompen vermenigvuldigd met 1,2 (max. 50% factuur). Bij klanten die een warmtepomp plaatsen in niet-aardgasgebied (zonder meter voor uitsluitend nachttarief), wordt de premie voor warmtepompen vermenigvuldigd met 2 (max. 40% factuur). De aannemer moet beschikken over een certificaat van bekwaamheid, afgeleverd door RESCERT. Indien u de aanvraag online indient bij uw netbeheerder, dan wordt de premie sneller uitbetaald. Installatie in woningen aangesloten op het distributienet voor 1/1/2014 of waarvoor de omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handelingen meer dan vijf jaar geleden werd verleend en waarbij het gebouw voldoet aan de op haar van toepassing zijnde EPB-eisen en de EPB-aangifte werd ingediend binnen de geldende termijn. De premies voor een warmtepomp en een warmtepompboiler zijn enkel cumuleerbaar met elkaar in zoverre de plaatsing van de warmtepompboiler die van de warmtepomp vooraf gaat, met uitzondering van de combinatie lucht-lucht.
De premies voor een warmtepomp en een warmtepompboiler zijn enkel cumuleerbaar met elkaar in zoverre de plaatsing van de warmtepompboiler die van de warmtepomp vooraf gaat. De premie voor een warmtepomp of voor een warmtepompboiler kan om de 10 jaar worden aangevraagd. Vanaf 1 juli 2022 wordt deze premie een onderdeel van Mijn VerbouwPremie, de samenvoeging van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen en de meeste premies van Fluvius. Mijn VerbouwPremie kan aangevraagd worden vanaf 1 oktober 2022.

Contactinfo