Simulator thuisbatterij

Deze berekening, ontwikkeld door de onderzoeksgroep EELab/Lemcko (UGent), is van toepassing voor eigenaars van zonnepanelen in het Vlaams Gewest die een digitale meter hebben.

De berekening is indicatief.

Deze simulator houdt verder rekening met de meest recente informatie met betrekking tot energieprijzen en -tarieven en zal worden aangepast aan toekomstige wijzigingen. Raadpleeg het document over de gemaakte aannames.

In de simulator worden gegevens gevraagd over uw huishouden en de aanwezige elektrische toestellen om uw situatie zo goed mogelijk te kunnen inschatten. Deze gegevens worden niet opgeslagen en zijn enkel beschikbaar tijdens uw persoonlijke sessie.

 • Stap

  Uw e-mailadres

 • Stap

  Uw verbruiksprofiel

  (verplicht)

  Verbruiksgegevens elektriciteit

  Heeft u voor minstens 1 jaar kwartierwaarden van uw verbruik en van uw zonnepanelen? Dan kan er een gepersonaliseerde berekening gemaakt worden.

  Laad hier uw kwartierwaarden op (u vindt uw csv-bestand ‘Verbruikshistoriek’ op mijn.fluvius.be).
  Hiermee bedoelen we hoeveel u van het net zou afhalen als u geen zonnepanelen zou hebben.

  Gezien uw jaarverbruik van de warmtepomp niet gekend is, worden er hier enkele bijkomende vragen gesteld. Deze vragen zijn erop gericht om de warmtevraag van uw woning te kunnen inschatten.

 • Stap

  Uw zonnepaneelinstallatie

  Dit vermogen vindt u op de omvormer zelf.
  Als u zelf geen omvormervermogen of piekvermogen heeft opgegeven, rekenen wij met een gemiddelde. Voor Vlaamse huishoudens is dit 1 kWp geïnstalleerd PV-vermogen per 0,83 kVA omvormervermogen.
  Voor situaties waarin het omvormervermogen niet is opgegeven, wordt aangenomen dat dit maximaal 10 kVA is, aangezien de simulator zich richt op huishoudelijke klanten.
 • Stap

  Uw thuisbatterij

  De all-in prijs omvat de verschillende investeringskosten van de thuisbatterij (kostprijs batterijsysteem, totale kostprijs omvormer van de batterij en plaatsingskosten voor de batterij).