Duurzaam verwarmen

Is uw woning warmtepompklaar?

Check met deze tool of uw woning warmtepompklaar is, of eerst extra isolatie nodig heeft. Heel wat oudere woningen met radiatoren zijn klaar voor een warmtepomp. Dat is echt niet alleen voor nieuwbouw met vloerverwarming.

Doe de test
warmtepomp-met-styling

Drie goede redenen om te kiezen voor een warmtepomp:

Naar een wereld zonder fossiele brandstoffen

Een warmtepomp behoort tot de meest energie-efficiƫnte verwarmingsoplossingen. Terwijl klassieke verwarmingssystemen warmte volledig uit fossiele brandstoffen of elektriciteit halen, haalt een warmtepomp 60 tot 80% van de geleverde warmte uit de omgeving.

Toekomstgericht

De klimaatdoelstellingen worden steeds ambitieuzer. Met een warmtepomp bent u klaar voor de toekomst.

Meer comfort in huis

Steeds meer mensen kiezen vandaag voor een warmtepomp. Niet alleen om hun woning of water comfortabel te verwarmen, maar ook om te koelen.

werkman-plaatst-buitenunit
buitenunit
vloerverwarming

Mythe rond vloerverwarming

Moet u vloeren openbreken als u een warmtepomp wil? Niet nodig! Een warmtepomp kan ook in combinatie met bijvoorbeeld radiatoren. Hoe krachtiger die zijn, hoe beter. Want meer oppervlakte betekent dat ze met een lagere temperatuur de ruimte kunnen verwarmen, waardoor uw warmtepomp minder elektriciteit gebruikt.

schermafdrukken tool

Niet zeker of u een warmtepomp kan installeren? Doe de test!

Uit recent onderzoek blijkt dat warmtepompen breder inzetbaar zijn in woningen dan voorheen gedacht werd. Ontdek of een (hybride) warmtepomp iets is voor uw woning.

Doe de test